Selecteer een pagina

Mindfulness training  Woerden

Mindfulness traint de aandacht, waardoor je inzicht krijgt in de automatische patronen en reacties. Gevolg hiervan is dat bewust gehandeld kan worden in stressvolle situaties.

Beter en effectiever omgaan met stress

Ontspanning en minder piekeren

Meer aandacht voor het hier en nu

logo  Metta. Mindfulness en Meditatie Metta.nl

Bewuste keuzes maken

Betere concentratie

Kracht en zelfvertrouwen ontwikkelen

Agenda

 

Startdata

De volgende training start op: dinsdag 17 november 2020, van 19.30- 22.00 uur.

Data:

nov 17, 24
dec 1, 8, 15, 22 (geen les in de kerstvakantie)
jan 5, 12

nov 3

Deze training vindt live plaats

Deze training vindt live plaats (niet online).

 

 

Volgende startdata

De volgende startdatum is in januari 2021. Daaropvolgende traingen worden binnenkort op deze site gepubliceerd.

De training 

Voorafgaand aan de training vindt een uitgebreide intake plaats. Tijdens de training komen we iedere week samen gedurende 2 ½ uur. Thuis oefen je verder. Je krijgt alle gesproken meditaties digitaal en een werkboek.

De training wordt aangeboden in kleine groepen. Hierdoor is voldoende ruimte voor persoonlijke begeleiding. Na de training is er mogelijkheid tot deelname aan vervolgbijeenkomsten om het geleerde vast te houden en te verdiepen.

Vergoeding zorgverzekeraar

De meeste verzekeraars vergoeden een deel van deze mindfulnesstraining in het aanvullende pakket.

Op www.zorgwijzer.nl staat een overzicht van zorgverzekeraars die een (deel van) mindfulnesstraining vergoeden.

Check svp de specifieke voorwaarden. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

Staat je verzekeraar er niet bij check dan zelf even of een vergoeding mogelijk is.

Kosten

De kosten voor de training bedragen € 395, inclusief BTW voor particulieren, exclusief BTW voor organisaties. Dit is inclusief het studiemateriaal, zoals de gesproken meditaties digitaal en het werkboek. Dit werkboek kunt u ook als naslagwerk gebruiken. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 ½ uur.

Op indicatie is individuele training of zijn maatwerktrajecten mogelijk.

De algemene voorwaarden zijn bij deze training van toepassing.

De trainer

Meer informatie over de trainer

Dennis heeft een meerjarige opleiding genoten tot officieel Mindfulness en is aangesloten bij de beroepsverenigingen VMBN (categorie 1). Hij beschikt over de hoogste opleiding die in Nederland gevolgd kan worden en is in Woerden en omgeving de enige met een VMBN categorie 1 kwalificatie, waardoor vergoeding door een aantal verzekeraars mogelijk is. Hij heeft opleidingen, retraites en meditaties in binnen- en buitenland gevolgd bij het o.a Pajjota Dhamma, Centrum voor Mindfulness, Simsara, Frits Koster, Saki Santorelli (een van de grondleggers van Mindfulness MBSR), Thorsten Barnhofer, Joost van den Heuvel Rijnders en Davidji. Ook heeft hij meditaties verzorgd bij de tentoonstelling Het leven van Boeddha, de weg naar nu in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Deze tentoonstelling werd in 2019 geopend door Zijne Heiligheid de Dalai Lama.

Dennis verzorgt groepsgewijze en individuele mindfulnesstrainingen MBSR en MBCR en meditaties, zowel voor particulieren als voor organisaties.

Dennis Karakoç

VMBN cat 1.

Andere mogelijkheden voor vergoedingen

Via werkgever
Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk. Mogelijk is de werkgever bereid te investeren in mindfulness door de Landelijke campagne: Herken de druppel, check je werkstress, www.campagne.arboineuropa.nl.

Via arbodiensten
Werkgevers via arbodiensten benaderen, via bedrijfsartsen en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw) is een mogelijkheid.

Via UWV
Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Van belang is dan goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via gemeente
Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Je kunt een beroep doen op WMO gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een deel van een MBSR voor mantelzorger.

Via Arbeidsintegratie
De Amersfoortse vergoedt in principe 100 euro. Vraag echter goed door op de voorwaarden. De Ohra vergoedt alleen een individueel traject op basis van een diagnose van een arts. Menzis biedt vergoeding voor mantelzorgers als ze een aanvullend pakket hebben.

Betalingsregeling
Indien uw verzekeraar geen vergoeding geeft en u moeite heeft om de kosten te betalen, kunt u contact opnemen en bespreken we of een (betalings)regeling mogelijk is.